Terugbelverzoek T +31(0)20 670 65 60 info@silkadvocaten.nl
NL / EN

Familierecht

(Beperkte) gemeenschap van goederen

Wanneer u gaat scheiden en u bent gehuwd, is het de vraag hoe alle bezittingen en schulden verdeeld moeten worden. Dit is afhankelijk van het huwelijksvermogensregime waarin u getrouwd bent.

Algehele gemeenschap van goederen

Wanneer u geen huwelijkse voorwaarden heeft opgesteld en u bent vóór 1 januari 2018 getrouwd, dan geldt dat u in algehele gemeenschap van goederen getrouwd bent. Dit betekent dat alle bezittingen en schulden aan ieder van de echtgenoten voor de helft toebehoren.

Beperkte gemeenschap van goederen

Bent u na 1 januari 2018 getrouwd zonder het maken van huwelijkse voorwaarden? Dan bent u in beperkte gemeenschap van goederen getrouwd. Dit betekent dat alles wat vóór het huwelijk niet samen is verkregen, ook na het huwelijk privé blijft. Daarnaast zijn erfenissen en schenkingen op grond van de wet op voorhand als privé aangemerkt. Alles wat er tijdens het huwelijk aan vermogen wordt opgebouwd valt echter wel in de gemeenschap.

Advies en begeleiding op maat

Wij voorzien u graag van advies en begeleiding bij de afwikkeling van uw scheiding. Dit gaat van het geven van juridisch advies, het samen in kaart brengen van de bezittingen en schulden die verdeeld moeten worden tot het inschrijven van de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand.

Kennismakings-
gesprek?
Klik hier om een
afspraak te maken

Coen van den End

Specialisaties:

Margreet Ruijgrok

Specialisaties:

Sabrina de Jong

Specialisaties:

A picture of the team of Silk.

Heeft u een vraag of opmerking? Laat dan een bericht achter.