Overlegscheiding

De overlegscheiding of de collaborative divorce heeft als belangrijkste verschil ten opzichte van mediation dat ieder van de partijen wordt bijgestaan door zijn eigen advocaat, die tevens mediator is. De advocaten dienen de belangen van beide partijen voor ogen te houden en op die manier wordt de balans tijdens de besprekingen gewaarborgd.

Multidisciplinaire aanpak

Een ander verschil is dat het traject van de overlegscheiding uitgaat van een multidisciplinaire aanpak. Dit komt erop neer dat u en uw ex-partner samen met hun advocaten een team samenstelt dat hen begeleidt bij het vinden van de beste uitkomst. Er is altijd een coach, met een psychologische achtergrond, die het traject begeleidt en het team kan daarnaast versterkt worden met andere deskundigen zoals een kinder-of een financieel deskundige.

Zonder tussenkomst van de rechter

Een overeenkomst met mediation is dat ook bij dit traject het doel is om zonder tussenkomst van de rechter tot een minnelijke regeling te komen. Uiteindelijk worden de afspraken vastgelegd in een scheidingsconvenant en, als er kinderen betrokken zijn, een ouderschapsplan.

Een scheiding die met deze mediation vorm is afgewikkeld zorgt in onze ervaring ervoor dat de afspraken duurzaam en houdbaar zijn omdat beide partners tijdens het traject professionele begeleiding hebben gekregen op zowel het juridische, psychologische als financiële vlak. De advocaten van SILK helpen u graag met het vinden van een juiste oplossing.

Onze advocaten: Margreet Ruijgrok, Coen van den End and Sabrina de Jong zijn specialisten in het erfrecht. Voel je vrij om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

SILK Advocaten & Mediators

Contact.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.