T +31(0)20 670 65 60 T +31(0)70 361 70 02 info@silkadvocaten.nl
NL / EN

Blog.

Mijn ex geeft geen toestemming voor een vakantie met de kinderen: wat nu?

leestijd 1 minuten gepubliceerd op 17 juli 2019

In een eerdere blog heb ik al eens uiteengezet wanneer u wel en geen toestemming nodig heeft van uw ex-partner voor een vakantie met de kinderen naar het buitenland. Met de zomervakantie voor de deur staat voor veel ouders een vakantie met de kinderen op de planning. U en de kinderen kijken daar ongetwijfeld naar uit.

Maar wat als uw ex-partner geen toestemming wil geven voor deze vakantie of deze toestemming ondanks een eerdere toezegging ineens intrekt? In dat geval kan de rechter u helpen door vervangende toestemming voor de vakantie te geven. Dit kan gevraagd worden via een zogenaamde kort geding procedure waarbij moet worden aangetoond dat er sprake is van een spoedeisend belang, te weten een vakantie die op korte termijn gepland staat. Ook kan dit geschil via een verzoekschriftprocedure aan de rechter worden voorgelegd. Deze laatste optie ligt minder voor de hand wanneer de geplande vakantie met een paar weken aanvangt, omdat die procedure in de regel langer in beslag neemt dan een kort geding.

Heeft u het probleem dat uw ex-partner geen toestemming (meer) geeft en wilt u stappen ondernemen? Neemt u dan contact met mij op om te zien wat er in uw situatie mogelijk is.

Heeft u een vraag of opmerking? Laat dan een bericht achter.