Terugbelverzoek T +31(0)20 670 65 60 info@silkadvocaten.nl
NL / EN

Erfrecht

Verdeling van de nalatenschap

Wanneer de nalatenschap in kaart is gebracht, aan de verplichtingen voldaan is en alle schulden zijn voldaan, dan is de nalatenschap gereed voor verdeling. Voordat u daadwerkelijk uw erfdeel krijgt, zullen alle erfgenamen het eens moeten zijn over de wijze waarop de nalatenschap verdeeld moet worden. 

Akte van verdeling

Bent u het met elkaar eens op welke wijze de nalatenschap verdeeld moet worden? Dan kan overgegaan worden tot de daadwerkelijke verdeling. De notaris kan een akte van verdeling opstellen waarna de nalatenschap op de in deze akte beschreven wijze tussen u en de andere erfgenamen verdeeld kan worden. 

Verdeling vaststellen door de rechter

Wanneer u het niet eens kunt worden over de verdeling, dan kunt u de rechter verzoeken om de wijze van verdeling vast te stellen. U bent verplicht om u in een dergelijke procedure bij te laten staan door een advocaat. 

Lukt het u niet om met uw mede erfgenamen tot een verdeling te komen? Wij hebben veel ervaring met verdelingskwesties en staan u graag bij. Ook hebben wij veel ervaring met het voeren van verdelingsprocedures bij de rechtbank. De erfrechtspecialisten van SILK staan u graag bij.
 

Kennismakings-
gesprek?
Klik hier om een
afspraak te maken

Coen van den End

Specialisaties:

Margreet Ruijgrok

Specialisaties:

Sabrina de Jong

Specialisaties:

A picture of the team of Silk.

Heeft u een vraag of opmerking? Laat dan een bericht achter.