Terugbelverzoek T +31(0)20 670 65 60 info@silkadvocaten.nl
NL / EN

Familierecht

Curatele, bewind en mentorschap

In onze vergrijzende samenleving komt het steeds vaker voor dat mensen niet meer goed voor zichzelf kunnen zorgen. Bijvoorbeeld door een ziekte als dementie. Anderen zouden van die situatie misbruik kunnen maken. Of iemand kan een gevaar voor zichzelf en voor anderen vormen. Om dat te voorkomen en bescherming te bieden kan de rechter iemand benoemen als belangenbehartiger. Vaak is dat een betrouwbaar familielid.

Curatele

Curatele heeft als doel de bescherming en vertegenwoordiging van een volwassene die door een geestelijke stoornis of iets anders niet (meer) goed in staat is zijn of haar eigen belangen te behartigen. Het gaat daarbij zowel om de bescherming van de vermogensrechtelijke als de niet-vermogensrechtelijke belangen, zoals de (geestelijke) gezondheid.

Beschermingsbewind

Bewind, of beschermingsbewind, is een maatregel die minder ver strekt en de behartiging van de vermogensrechtelijke belangen van een volwassene tot doel heeft. Om de niet-vermogensrechtelijke belangen van een volwassene te beschermen bestaat het mentorschap.

Mentorschap

Mentorschap is bedoeld om iemand te beschermen die niet goed kan beslissen over zijn verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Het gaat daarbij om niet-financiële zaken.

Wij begeleiden en adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze om uw familielid of naaste te beschermen. Ook mediation kan in dergelijke gevallen een passend middel zijn om familieleden op één lijn te krijgen.

Kennismakings-
gesprek?
Klik hier om een
afspraak te maken

Coen van den End

Specialisaties:

Margreet Ruijgrok

Specialisaties:

Sabrina de Jong

Specialisaties:

A picture of the team of Silk.

Heeft u een vraag of opmerking? Laat dan een bericht achter.