Terugbelverzoek T +31(0)20 670 65 60 info@silkadvocaten.nl
NL / EN

Blog.

Wanneer heb ik recht op kindgebonden budget?

leestijd minuten gepubliceerd op 08 februari 2019

Wanneer heb ik recht op kindgebonden budget? 

U heeft recht op kindgebonden budget van de overheid als u één of meer kinderen jonger dan achttien jaar heeft, kinderbijslag ontvangt en uw inkomen niet te hoog is. De hoogte van het kindgebonden budget is afhankelijk van uw inkomen en het aantal thuiswonende kinderen. 

Als u na uw scheiding kinderbijslag ontvangt krijgt u ook kindgebonden budget. Als sprake is van co-ouderschap wordt de kinderbijslag tussen u en uw ex-partner verdeeld. De Belastingdienst kan het kindgebonden budget echter slechts aan één persoon betalen. Daarom kiest u samen met uw ex-partner welke ouder het kindgebonden budget ontvangt. Vaak wordt afgesproken dat de ouder met het laagste inkomen het kindgebonden budget ontvangt. Omdat dit het inkomen van deze ouder verhoogt, levert dit voor de andere ouder vaak voordeel op bij de hoogte van de (eventueel) te betalen kinderalimentatie. 

Zie de website van de Belastingdienst voor meer informatie en het maken van een proefberekening: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/kindgebonden-budget/

Heeft u een vraag of opmerking? Laat dan een bericht achter.