Terugbelverzoek T +31(0)20 670 65 60 info@silkadvocaten.nl
NL / EN

Familierecht

Afstammingsrecht

Het afstammingsrecht heeft te maken met de vraag welke biologische en juridische ouders een kind heeft. Dit kan gaan om de erkenning, gerechtelijke vaststelling vaderschap of ontkenning vaderschap.

Erkenning

Heeft u een kind gekregen met uw partner maar bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Om uw vaderschap juridisch vast te stellen moet u in dat geval het kind erkennen. U heeft daar de toestemming van de moeder voor nodig. Als deze toestemming niet gegeven wordt, kunt u zich tot de rechter wenden om vervangende toestemming voor de erkenning te krijgen. Erkenning kan overigens ook plaatsvinden zonder dat u de biologische ouder van het kind bent.

Gerechtelijke vaststelling vaderschap

Indien u niet zeker weet of u de biologische ouder van een kind bent of u wilt dat het vaderschap van uw (ex)partner wordt vastgesteld maar medewerking daaraan wordt geweigerd, dan kunt u zich tot de rechter wenden om het vaderschap gerechtelijk vast te stellen. Het gevolg daarvan is dat de vader onderhoudsplichtig wordt voor het kind en dat het kind erfgenaam van zijn/haar vader wordt.

Ontkenning vaderschap

Een andere mogelijkheid is dat het door het huwelijk of geregistreerd partnerschap ontstane vaderschap ontkend wordt omdat de man niet de biologische vader van het kind is.

In alle gevallen zijn de familierechtspecialisten van SILK in staat om u op een deskundige manier te helpen.

Kennismakings-
gesprek?
Klik hier om een
afspraak te maken

Coen van den End

Specialisaties:

Margreet Ruijgrok

Specialisaties:

Sabrina de Jong

Specialisaties:

A picture of the team of Silk.

Heeft u een vraag of opmerking? Laat dan een bericht achter.