Terugbelverzoek T +31(0)20 670 65 60 info@silkadvocaten.nl
NL / EN

Mediation

Familierechtelijk geschil

Bij een familierechtelijk geschil anders dan een scheiding kunt u bijvoorbeeld denken aan een geschil over de uitvoering van een ouderschapsplan of de invulling van de zorg en opvoeding van uw kind of een alimentatiekwestie. 

Gezag- en omgangskwesties

Als ouders met gezamenlijk gezag moet u de beslissingen over uw kind samen met uw ex-partner nemen. Het gaat om beslissingen over de zorgregeling of de hoofdverblijfplaats van uw kind, een verhuizing binnen Nederland of naar het buitenland, de inschrijving op een school, een medische behandeling, toestemming voor een vakantie naar het buitenland, de aanvraag van een paspoort etc. Indien u en ex-partner van mening verschillen over één van deze onderwerpen, dan kan door middel van mediation worden geprobeerd om tot een oplossing te komen. 

Dat geldt ook in de situatie dat in het verleden een ouderschapsplan is gemaakt dat na verloop van jaren aangepast moet worden. Het kan dan raadzaam zijn om u hierin te laten begeleiden, samen met uw ex-partner, door een mediator. In de meeste ouderschapsplannen staat een inspanningsverplichting opgenomen om eerst te proberen het geschil door middel van mediation op te lossen alvorens een gerechtelijke procedure te starten. Een rechter gaat ook altijd na wat er allemaal is geprobeerd om tot een oplossing te komen voordat de gerechtelijke procedure is gestart. In een enkel geval kan de rechter u als ouders zelfs verplichten om in overleg met elkaar te gaan voordat door de rechter het verzoek in behandeling wordt genomen. 

Alimentatiekwesties

Ook bij een geschil over alimentatie of wanneer de alimentatie aanpassing behoeft, biedt mediation uitkomst. Alimentatieberekeningen zijn vaak technisch van aard. De advocaat-scheidingsmediator kan voor u een berekening maken en uitleg geven over de uitgangspunten die daarbij in acht moeten worden genomen. 

Ook als in het verleden kinder- of partneralimentatie is vastgesteld, maar inmiddels zich een zogeheten wijziging van omstandigheden heeft voorgedaan, kan in mediation een herberekening worden gemaakt en kunnen er nieuwe afspraken over het betalen van kinder- en/of partneralimentatie worden gemaakt. 

Kennismakings-
gesprek?
Klik hier om een
afspraak te maken

Coen van den End

Specialisaties:

Margreet Ruijgrok

Specialisaties:

Sabrina de Jong

Specialisaties:

A picture of the team of Silk.

Heeft u een vraag of opmerking? Laat dan een bericht achter.