Terugbelverzoek T +31(0)20 670 65 60 info@silkadvocaten.nl
NL / EN

Familierecht

Ouderlijk gezag en zorgregeling

Wanneer ouders uit elkaar gaan heeft dat grote impact op de kinderen. Het is daarom van groot belang dat er duidelijke en praktische afspraken worden gemaakt.

Ouderschapsplan

In Nederland zijn ouders verplicht om bij (echt)scheiding met betrekking tot de minderjarige kinderen een ouderschapsplan op te stellen. In dit plan vindt u afspraken over de verdeling van de zorg voor de kinderen, het maken van belangrijke beslissingen op medisch gebied of ten aanzien van school, afspraken over eventuele kinderalimentatie en ga zo verder. 

Wij helpen u graag bij het opstellen van een gedegen ouderschapsplan zodat u daar in de toekomst op terug kunt vallen.

Gezag en zorgregeling

Ook na uw (echt)scheiding kan er sprake zijn van een geschil bij de uitoefening van het ouderlijk gezag. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de registratie van het gezamenlijk ouderlijk gezag of de wijze van verdeling van de zorg voor de kinderen. Ook kunt u hierbij denken aan de situatie dat een van de ouders voornemens is om met de kinderen te verhuizen, al dan niet naar het buitenland.

Ook voor kwesties rondom de uitoefening van het ouderlijk gezag en de vaststelling of wijziging van een zorgregeling kunt u bij ons terecht.

Kennismakings-
gesprek?
Klik hier om een
afspraak te maken

Coen van den End

Specialisaties:

Margreet Ruijgrok

Specialisaties:

Sabrina de Jong

Specialisaties:

A picture of the team of Silk.

Heeft u een vraag of opmerking? Laat dan een bericht achter.