Terugbelverzoek T +31(0)20 670 65 60 info@silkadvocaten.nl
NL / EN

Mediation

Overlegscheiding

De overlegscheiding of de collaborative divorce heeft als belangrijkste verschil ten opzichte van mediation dat ieder van de partijen wordt bijgestaan door zijn eigen advocaat, die tevens mediator is. De advocaten dienen de belangen van beide partijen voor ogen te houden en op die manier wordt de balans tijdens de besprekingen gewaarborgd.

Multidisciplinaire aanpak

Een ander verschil is dat het traject van de overlegscheiding uitgaat van een multidisciplinaire aanpak. Dit komt erop neer dat u en uw ex-partner samen met hun advocaten een team samenstelt dat hen begeleidt bij het vinden van de beste uitkomst. Er is altijd een coach, met een psychologische achtergrond, die het traject begeleidt en het team kan daarnaast versterkt worden met andere deskundigen zoals een kinder-of een financieel deskundige.

Zonder tussenkomst van de rechter

Een overeenkomst met mediation is dat ook bij dit traject het doel is om zonder tussenkomst van de rechter tot een minnelijke regeling te komen. Uiteindelijk worden de afspraken vastgelegd in een scheidingsconvenant en, als er kinderen betrokken zijn, een ouderschapsplan.

Een scheiding die met deze mediation vorm is afgewikkeld zorgt in onze ervaring ervoor dat de afspraken duurzaam en houdbaar zijn omdat beide partners tijdens het traject professionele begeleiding hebben gekregen op zowel het juridische, psychologische als financiƫle vlak. De advocaten van SILK helpen u graag met het vinden van een juiste oplossing.

Kennismakings-
gesprek?
Klik hier om een
afspraak te maken

Coen van den End

Specialisaties:

Margreet Ruijgrok

Specialisaties:

Sabrina de Jong

Specialisaties:

A picture of the team of Silk.

Heeft u een vraag of opmerking? Laat dan een bericht achter.